Wat is Energie therapie?

Alles wat leeft heeft energie nodig om te leven, te groeien of te herstellen van een ziekte. Deze energie bevindt zich overal om ons heen en voedt ons lichaam, onze geest en ons gevoel (emoties).

Door verschillende oorzaken, fysiek of mentaal, kan het stromen van deze energie gestokt zijn, waardoor er blokkades ontstaan. Een tekort aan energie op bepaalde plaatsen in je lichaam kan ongemak, irritatie of ziekte veroorzaken. Ook kan dit vertragend werken bij herstel.

De meeste mensen zijn zich niet goed bewust van deze energie. Of realiseren zich niet wat de invloed van deze energie op hun gestel is. Ik heb geleerd deze energie te voelen, te interpreteren en aan te sturen waardoor de verstoringen  herstellen.

Behandelwijze

Behandelingen op basis van energie therapie zorgen ervoor dat de blokkades in je energiehuishouding opgelost worden, zodat de energie weer vrij kan stromen en de vitaliteit toeneemt. Het uitgangspunt van de behandeling is ervoor te zorgen dat het zelfherstellende vermogen van het lichaam optimaal functioneert. Hierin spelen de 7 hoofdchakra’s een belangrijke rol. Als deze goed in balans zijn, is de energiestroom binnen het lichaam optimaal om zichzelf te herstellen.

Bij de eerste behandeling worden de chakra´s gecontroleerd en hersteld. Bij een tweede behandeling wordt gecontroleerd of het lichaam in staat is geweest de balans vast te houden. Is dit niet het geval, dan wordt dit nogmaals hersteld en zo nodig tijdelijk “vast”gezet, om het lichaam te helpen. Hierna worden specifieke klachten behandeld.  Afhankelijk van de ernst van de klacht wordt bepaald hoeveel behandelingen nodig zijn. Na de eerste behandeling bespreken we hoe jouw lichaam reageert en hoeveel behandelingen je nodig zult hebben.

Coaching

Als Intuïtief coach maak ik een vertaalslag van jouw energetische blokkades naar voor jou herkenbare aanknopingspunten.  Met behulp van coachingsgesprekken  kunnen we de blokkades doorbreken.

Ik stimuleer je om na te denken, maar vooral te voelen en je bewust te worden van jezelf. Vanuit acceptatie van je kwaliteiten en je valkuilen kun je groeien. Ik help je verder oprechte keuzes te maken om dingen anders te willen en kunnen doen, zodat je dichter bij jezelf blijft onder alle omstandigheden.

In mijn behandelingen combineer ik dus energie therapie en mijn ervaring als intuïtief coach. Samen onderzoeken we vooraf wat het beste bij jou past. Wil je alleen een behandeling of zoek je alleen een coach? Jij bepaalt wat het beste bij je past, om te komen tot:

Je beste zelf!

Nieuwsgierig naar wat ik als energie therapeut  of  intuïtief coach voor jou kan betekenen?
Neem dan vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek of behandeling.

CAT-minderjarigen toestemmingsformulier

Dit formulier dient te worden ondertekend door de ouders of voogd van een
minderjarige die niet wilsbekwaam is en door de CAT-therapeut die de behandeling gaat geven.

Open hier het formulier

CAT

Ik val als CAT-therapeut onder Wkkgz-klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie https://gatgeschillen.nl/

Ik werk als CAT-therapeut volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode. Voor meer informatie zie: https://gatgeschillen.nl/beroepscode/